Το κτήριο λειτουργεί απο το σχολικό έτος 2016-2017 και διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και βοηθητικούς χωρους. Το κτήριο λειτουργεί απο το σχολικό έτος 2016-2017 και διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και βοηθητικούς χωρους. Το κτήριο λειτουργεί απο το σχολικό έτος 2016-2017 και διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και βοηθητικούς χωρους. ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Σχετίζεται με προϊόντα και υπηρεσίες στον Τουριστικό κλάδο της Οικονομίας.Στο σχολείο μας παρέχεται η ειδικότητα 'Υπάλληλος Οικονομίας & Διοίκησης στον Τουρισμό'.
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Έχει στόχο να προσφέρει στους μαθητές σύγχρονες γνώσεις, συμβατές με την σύγχρονη αγορά εργασίας, που θα μπορούν να δίνουν στον απόφοιτο την ικανότητα να παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις της Πληροφορικής
ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
Αποτελεί μια επιλογή αιχμής εξαιτίας της εφαρμογής της σε ένα πλήθος συσκευών. Στόχος της είναι να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν επαρκείς δεξιότητες που αφορούν την επιδιόρθωση και συντήρηση εγκαταστάσεων ψύξης, αερισμού και κλιματισμού


"Το σχολείο μας νοιάζεται" - Εrasmus+ -KA101

Στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο "Το σχολείο μας νοιάζεται"- 2020-1-EL01-KA101-078253 πραγματοποιήθηκαν οκτώ κινητικότητες εκπαιδευτικών στο εξωτερικό προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λάβουν μέρος σε κύκλους πενθήμερων σεμιναρίων

Παραγόμενο Υλικό

Υλικό Erasmus +

Ήταν πέρσι στο τέλος του καλοκαιριού πού λάβαμε ένα email με την ενθουσιώδη δήλωση της Τουρκάλας συνεργάτιδάς μας στο πρόγραμμα e Twinning της περασμένης χρονιάς, με τίτλο "Walk with us to know us", ότι η πρότασή της για ένα πρόγραμμα Erasmus +, στην οποία μας είχε συμπεριλάβει, είχε εγκριθεί.

Παραγόμενο Υλικό

OI ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Το ΕΠΑΛ Νικήτης πάει Erasmus +

Ήταν πέρσι στο τέλος του καλοκαιριού πού λάβαμε ένα email με την ενθουσιώδη δήλωση της Τουρκάλας συνεργάτιδάς μας στο πρόγραμμα e Twinning της περασμένης χρονιάς, με τίτλο "Walk with us to know us", ότι η πρότασή της για ένα πρόγραμμα Erasmus +, στην οποία μας είχε συμπεριλάβει, είχε εγκριθεί.

Τηλεφωνηθήκαμε, γελάσαμε, χαρήκαμε και στο τέλος αναρωτηθήκαμε: "Και τώρα τι κάνουμε;". Την επομένη μιλήσαμε με τον διευθυντή μας, Βασίλη Μάντσιο."Να προχωρήσουμε;", "Μα αυτό δεν θέλαμε; Και βέβαια." ήταν η απάντηση και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας, που θα διαρκέσει δυο χρόνια και θα εμπλέξει δυο χώρες, 40 περίπου εκπαιδευτικούς και 90 περίπου μαθητές.

Οι πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου εκτός από το άγχος της νέας σχολικής χρονιάς έφεραν και το άγχος του νέου προγράμματος "No memorize anymore- come and play for more".Τηλεφωνήματα, διάβασμα, πληροφορίες, συζητήσεις, ψάξιμο, μηνύματα...Δε γνωρίζαμε πολλά για τη γραφειοκρατία του ζητήματος η οποία ομολογουμένως είναι μεγάλη. Η πληροφόρηση όμως, τόσο από τη δική μας διεύθυνση στη Χαλκιδική, όσο και από την κρατική υπηρεσία και την Περιφερειακή διεύθυνση, μας έλυνε κάθε φορά τις απορίες.

Η πρώτη διακρατική συνάντηση, χωρίς μαθητές, είχε σχεδιαστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου στην Ισπανία, σε μια μικρή πόλη της Ανδαλουσίας, στην Πάλαμα ντελ Ρίο. Γραφειοκρατία και πάλι. Παράλληλα αρχίσαμε να συζητάμε με τους μαθητές, να προσπαθούμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον τους και να δούμε ποιοι θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός τέτοιου προγράμματος. Περιγράψαμε αυτά που θα γινόντουσαν : νέα προσέγγιση στη γνώση, παιχνίδια με τη χρήση κυρίως ηλεκτρονικών εφαρμογών για τα μαθήματα του σχολείου, ταξίδια, φίλοι στο εξωτερικό, γνωριμία με άλλους πολιτισμούς, συνεργασία μεταξύ όλων, δουλειά....Σκοπός μας είναι να δούμε το σχολείο με άλλη ματιά.

Χωρίς να το καταλάβουμε έφτασε ο Δεκέμβριος και πολύ ενθουσιασμένες και λίγο προβληματισμένες φύγαμε για την Ισπανία, με τις ευχές όλων των συναδέλφων μας. Δυο εκπαιδευτικοί για να συναντήσουμε δέκα άλλους άγνωστους, μα συγχρόνως και κάπως γνωστούς. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν κάνει τη δουλειά τους. Είχαμε ήδη μιλήσει για να σχεδιάσουμε τη συνάντηση και για να λύσουμε αρκετά διαδικαστικά ζητήματα. Όλοι μας διαφορετικοί αλλά με έναν κοινό στόχο: να κάνουμε τη σχολική γνώση παιχνίδι.

Την αμηχανία των πρώτων στιγμών διαδέχθηκε μια φιλική και όμορφη ατμόσφαιρα. Μιλήσαμε Αγγλικά με πολλά λάθη αλλά καταφέραμε να συνεννοηθούμε, γελάσαμε, μάθαμε, είδαμε, διασκεδάσαμε, σχεδιάσαμε, δουλέψαμε. Τόσα πολλά σε έξι μόνο μέρες. Ένα υπέροχο εξαήμερο με συναδέλφους της Ευρώπης, αυτό ήταν το κέρδος μας, καθώς και το όραμα για ένα καλύτερο σχολείο. Η ευχάριστη έκπληξη ήταν η Nursen Turan, η τουρκάλα δημιουργός του προγράμματος, μια γυναίκα νέα, προοδευτική, ανοιχτή στην καινοτομία, με σεβασμό για τους Έλληνες. Φύγαμε από την Ισπανία ενθουσιασμένες από τη χώρα, το σχολείο, τους συναδέλφους. Οι εντυπώσεις μας αποτυπώθηκαν στις φωτογραφίες που δείξαμε σε όλους. Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν. 'Αρχισαν να ρωτούν , να θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας...

Και να τώρα που σε λίγες μέρες φεύγουμε για την Πολωνία, τέσσερις εκπαιδευτικοί και τέσσερις μαθητές. Η γραφειοκρατία ήταν και πάλι μεγάλη, η αγωνία και ο ενθουσιασμός μας για το ταξίδι που έρχεται το ίδιο.

Αξίζει ένα πρόγραμμα Erasmus +;

Αξίζει να δουλεύει κανείς στο σπίτι, τα Σαββατοκύριακα, τα βράδια, στα κενά του στο σχολείο;

Αξίζει, αν σκεφθεί κανείς και τις τόσο χαμηλές μας αμοιβές;

Μια απάντηση έρχεται αυθόρμητα: Αξίζει. Η σχολική μας χρονιά έγινε διαφορετική, το σχολείο απέκτησε άλλη προοπτική, οι μαθητές μας κινητοποιήθηκαν , οι συνάδελφοί μας προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν και εμείς γεμάτες αυτοπεποίθηση και απορίες συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να συντονίζουμε, να δημιουργούμε, να διαφωνούμε και να συνεργαζόμαστε και να ονειρευόμαστε κυρίως ένα σχολείο που θα αρέσει περισσότερο στα παιδιά.

Λάζου Βασιλική

Επιστροφή...Φωτογραφίες

Δημοφιλή

To 2012-2013 με την εφαρμογή του Νέου Λυκείου το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αναπροσαρμογή του προγράμματος σπουδών των ειδικοτήτων των τομέων. Έτσι από το σχολικό έτος 2014-2015 στο ΕΠΑΛ Νικήτης λειτουργούν οι παρακάτω ειδικότητες:

Επικοινωνία

Το Σχολείο μας βρίσκεται 2,5 Km απο το κέντρο της Νικήτης ακριβώς στη διαστάυρωση προς Ν. Μαρμαρα και Άγιο Νικόλαο.

Διεύθυνση: Νικήτη Σιθωνίας, 63088 Χαλκιδική
Τηλέφωνο: 2375023733
FAX: 2375023733
E-mail: 1epal-nikit@sch.gr