Το κτήριο λειτουργεί απο το σχολικό έτος 2016-2017 και διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και βοηθητικούς χωρους. Το κτήριο λειτουργεί απο το σχολικό έτος 2016-2017 και διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και βοηθητικούς χωρους. Το κτήριο λειτουργεί απο το σχολικό έτος 2016-2017 και διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και βοηθητικούς χωρους. ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Σχετίζεται με προϊόντα και υπηρεσίες στον Τουριστικό κλάδο της Οικονομίας.Στο σχολείο μας παρέχεται η ειδικότητα 'Υπάλληλος Οικονομίας & Διοίκησης στον Τουρισμό'.
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Έχει στόχο να προσφέρει στους μαθητές σύγχρονες γνώσεις, συμβατές με την σύγχρονη αγορά εργασίας, που θα μπορούν να δίνουν στον απόφοιτο την ικανότητα να παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις της Πληροφορικής
ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
Αποτελεί μια επιλογή αιχμής εξαιτίας της εφαρμογής της σε ένα πλήθος συσκευών. Στόχος της είναι να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν επαρκείς δεξιότητες που αφορούν την επιδιόρθωση και συντήρηση εγκαταστάσεων ψύξης, αερισμού και κλιματισμού


Το Διαδίκτυο , ένας καταπληκτικός κόσμος

Το διαδίκτυο είναι ένας καταπληκτικός κόσμος μάθησης επικοινωνίας και διασκέδασης. Είναι όμως και ένας κόσμος ανοιχτός σε καλούς και κακούς.

Με μερικούς απλούς κανόνες που δίνονται παρακάτω όλοι εμείς μπορούμε να απολαμβάνουμε τα πολλά οφέλη του Διαδικτύου και να αποφεύγουμε τους πιθανούς κινδύνους.

Δεν αποκαλύπτω ποτέ προσωπικές λεπτομέρειες στο Διαδίκτυο, όπως το πραγματικό μου όνομα, τη διεύθυνση της κατοικίας μου, το τηλέφωνό μου ή την φωτογραφία μου γιατί ποτέ δεν μπορώ να ξέρω που μπορούν να καταλήξουν. Αντίστοιχα δεν ζητώ από άλλους να αποκαλύψουν προσωπικές τους πληροφορίες όσο είμαι μαθητής – ανήλικος.

Γνωρίζω ότι οποιαδήποτε προσωπική μου πληροφορία δημοσιεύω στο διαδίκτυο εκείνη τη στιγμή παύει να είναι προσωπική και γίνεται δημοσίως προσβάσιμη παντού στον κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει πάντα να σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω οτιδήποτε στο διαδίκτυο.

Ενημερώνω τους γονείς ή τους δασκάλους μου σε περίπτωση που διαβάσω στο Διαδίκτυο κάτι που με ενοχλεί ή που με κάνει να νιώθω άβολα δίχως να διστάσω. Ακόμα και αν πιστεύω ότι γνωρίζω πολύ καλύτερα το διαδίκτυο από τους γονείς μου ή τους δασκάλους μου, δεν ξεχνάω ότι εκείνοι μπορούν να με προστατεύσουν από κακοτοπιές μέσα από τη γνώση και την εμπειρία τους.

Ποτέ δεν συναντώ στο στο φυσικό κόσμο φίλους που γνώρισα στο διαδίκτυο. Και που δεν γνωρίζω στον πραγματικό κόσμο. Τα άτομα αυτά δεν είναι πάντοτε αυτά που ισχυρίζονται ότι είναι, ακόμα και αν αλληλογραφώ ή επικοινωνώ μαζί τους για πολύ καιρό, ή μου έχουν στείλει την φωτογραφία τους ή τους έχω δεί με web κάμερα. Ακόμα και η φωτογραφία ή το βίντεο μπορεί να είναι πλαστά.

Αν κάποιος διαδικτυακός μου φίλος μου ζητήσει να κρατήσω τη φιλία μας μυστική, τότε κάτι δεν πάει καλά. Ποιος αληθινός φίλος θα το ζητούσε αυτό. Πρέπει αμέσως να ενημερώσω τους γονείς μου ή τους δασκάλους μου.

Αν κάποιος μου στείλει ένα απρεπές μήνυμα ή μια απρεπή εικόνα ή με παρενοχλεί στο Διαδίκτυο, πρέπει να σταματήσω αμέσως την επικοινωνία μαζί του και να αναφέρω το γεγονός στους γονείς μου ή στους δασκάλους μου. Μπορώ επίσης να καλέσω το τηλέφωνο 800 11 800 15 χωρίς χρέωση και να ζητήσω ανώνυμα βοήθεια από ειδικούς του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Αντιμετωπίζω τους άλλους χρήστες του Διαδικτύου με τον ίδιο τρόπο που θα ήθελα να μου φέρονται και αυτοί. Δεν κατηγορώ , ούτε προσβάλλω κάποιον στο Διαδίκτυο θεωρώντας ότι αστειεύομαι γιατί το αστείο μου μπορεί να μη γίνει αποδεκτό και να πληγώσει βαθιά το άτομο αυτό.

Ο χρόνος που μένω στον Η/Υ και το Διαδίκτυο δεν πρέπει να μου στερεί ούτε ένα λεπτό από το παιχνίδι μου, τα χόμπι μου, τους φίλους μου, το διάβασμα μου και τον ύπνο μου. Μπορώ να διασκεδάζω στον εικονικό κόσμα του διαδικτύου όμως πάντα αναγνωρίζω ότι διαφέρει από τον πραγματικό κόσμο.Πηγή:Φωτογραφίες

Δημοφιλή

To 2012-2013 με την εφαρμογή του Νέου Λυκείου το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αναπροσαρμογή του προγράμματος σπουδών των ειδικοτήτων των τομέων. Έτσι από το σχολικό έτος 2014-2015 στο ΕΠΑΛ Νικήτης λειτουργούν οι παρακάτω ειδικότητες:

Επικοινωνία

Το Σχολείο μας βρίσκεται 2,5 Km απο το κέντρο της Νικήτης ακριβώς στη διαστάυρωση προς Ν. Μαρμαρα και Άγιο Νικόλαο.

Διεύθυνση: Νικήτη Σιθωνίας, 63088 Χαλκιδική
Τηλέφωνο: 2375023733
FAX: 2375023733
E-mail: 1epal-nikit@sch.gr