Το κτήριο λειτουργεί απο το σχολικό έτος 2016-2017 και διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και βοηθητικούς χωρους. Το κτήριο λειτουργεί απο το σχολικό έτος 2016-2017 και διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και βοηθητικούς χωρους. Το κτήριο λειτουργεί απο το σχολικό έτος 2016-2017 και διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και βοηθητικούς χωρους. ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Σχετίζεται με προϊόντα και υπηρεσίες στον Τουριστικό κλάδο της Οικονομίας.Στο σχολείο μας παρέχεται η ειδικότητα 'Υπάλληλος Οικονομίας & Διοίκησης στον Τουρισμό'.
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Έχει στόχο να προσφέρει στους μαθητές σύγχρονες γνώσεις, συμβατές με την σύγχρονη αγορά εργασίας, που θα μπορούν να δίνουν στον απόφοιτο την ικανότητα να παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις της Πληροφορικής
ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
Αποτελεί μια επιλογή αιχμής εξαιτίας της εφαρμογής της σε ένα πλήθος συσκευών. Στόχος της είναι να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν επαρκείς δεξιότητες που αφορούν την επιδιόρθωση και συντήρηση εγκαταστάσεων ψύξης, αερισμού και κλιματισμού


Τομέας Πληροφορικής


Ειδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού.

Ο Τομέας Πληροφορικής των ΕΠΑΛ έχει στόχο να προσφέρει στους μαθητές σύγχρονες γνώσεις, συμβατές με την σύγχρονη αγορά εργασίας, που θα μπορούν να δίνουν στον απόφοιτο την ικανότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις της Πληροφορικής, να προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα και να διεκδικεί με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μια θέση στον επαγγελματικό χώρο.


Μαθήματα Β' Τάξης

Στη Β’ τάξη οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα συνολικής διάρκειας 35 ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας, τα οποία χωρίζονται σε μαθήματα Γενικής Παιδείας συνολικής διάρκειας 12 ωρών, και μαθήματα της ειδικότητας Πληροφορικής διάρκειας 23 ωρών. Αναλυτικά τα μαθήματα του Τομέα Πληροφορικής ανά ειδικότητα είναι:

1. Βασικά Θέματα Πληροφορικής 3Θ+2Ε
2. Αρχές Προγραμματισμού Υπολογιστών 1Θ+3Ε
3. Υλικό και Δίκτυα Υπολογιστών 2Θ+2Ε
4. Λειτουργικά Συστήματα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων 1Θ+2Ε
5. Βάσεις Δεδομένων με Εφαρμογές στο Διαδίκτυο 1Θ+2Ε
6. Σχεδίαση και Διαχείριση Ιστότοπων 2Θ+3Ε

Μαθήματα Γ' Τάξης

Στη Γ’ τάξη οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα συνολικής διάρκειας 35 ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας, τα οποία χωρίζονται σε μαθήματα γενικής παιδείας συνολικής διάρκειας 12 ωρών και μαθήματα της ειδικότητας Πληροφορικής διάρκειας 23 ωρών. Αναλυτικά τα μαθήματα του Τομέα Πληροφορικής ανά ειδικότητα είναι:

1. Προγραμματισμός Υπολογιστών 3Θ+1Ε
2. Δίκτυα Υπολογιστών 3Θ+1Ε
3. Ειδικά Θέματα στον Προγραμματισμό Υπολογιστών 1Θ+5Ε
4. Εφαρμογή και Συντήρηση Πληροφοριακών Συστημάτων 2Θ+2Ε
5. Πληροφορική σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς 2Θ+1Ε
6. Αγγλικά Ειδικότητας

Απασχόληση

Ο απόφοιτος της ειδικότητας 'Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού' μπορεί να εργαστεί τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα αλλά και ώς αυτοαπασχολούμενος. Ειδικότερα σε:

  • Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, Τράπεζες, Ινστιτούτα, Ιδρύματα, Υπουργεία, Εκπαιδευτικές Μονάδες, Μονάδες Κατάρτισης κ.λπ. που χρησιμοποιούν προϊόντα, υπηρεσίες Πληροφορικής και δίκτυα υπολογιστών
  • Επιχειρήσεις που σχεδιάζουν, κατασκευάζουν & υποστηρίζουν προϊόντα Πληροφορικής και δίκτυα υπολογιστών
  • Ως ελεύθερος επαγγελματίας π.χ. σε γραφείο υποστήριξης και προώθησης δικτυακού εξοπλισμού και δικτυακών υπηρεσιών, σε γραφείο τεχνικής υποστήριξης Η/Υ, γραφείο κατασκευής ιστοσελίδων, γραφιστικές τέχνες κ.λ.π.
  • Στη δικιά σας Επιχείρηση οι γνώσεις που θα πάρετε θα είναι οι πιο χρήσιμες για τη στήριξη της επιχείρησής σας γιατί θα μπορείτε να στηρίξετε και το πληροφοριακό της σύστημα αλλά και την προβολή του τόσο στο Ίντερνετ όσο και στη κατασκευή διαφημιστικών εντύπων και παρουσιάσεων.ΣΕΠ

Ο Σχολικός και Επαγγελματικός Προσανατολισμός έχει ως βασικό σκοπό να παρέχει τις βασικές κατευθύνσεις όσον αφορά τις σπουδές και την επαγγελματική σταδιοδρομία του μαθητή. Παράλληλα προσπαθεί να αναδείξει τις δεξιότητες του και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητα του που θα τον βοηθήσουν στην επαγγελματική του πορεία.

Δημοφιλή

To 2012-2013 με την εφαρμογή του Νέου Λυκείου το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αναπροσαρμογή του προγράμματος σπουδών των ειδικοτήτων των τομέων. Έτσι από το σχολικό έτος 2014-2015 στο ΕΠΑΛ Νικήτης λειτουργούν οι παρακάτω ειδικότητες:

Επικοινωνία

Το Σχολείο μας βρίσκεται 700m ανατολικά απο το κέντρο της Νικήτης και πολύ κοντα στο δρόμο προς Ν. Μαρμαρά και Άγιο Νικόλαο.

Διεύθυνση: Νικήτη Σιθωνίας, 63088 Χαλκιδική
Τηλέφωνο: 2375023733
FAX: 2375023733
E-mail: 1epal-nikit@sch.gr