Το κτήριο λειτουργεί απο το σχολικό έτος 2016-2017 και διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και βοηθητικούς χωρους. Το κτήριο λειτουργεί απο το σχολικό έτος 2016-2017 και διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και βοηθητικούς χωρους. Το κτήριο λειτουργεί απο το σχολικό έτος 2016-2017 και διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και βοηθητικούς χωρους. ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Σχετίζεται με προϊόντα και υπηρεσίες στον Τουριστικό κλάδο της Οικονομίας.Στο σχολείο μας παρέχεται η ειδικότητα 'Υπάλληλος Οικονομίας & Διοίκησης στον Τουρισμό'.
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Έχει στόχο να προσφέρει στους μαθητές σύγχρονες γνώσεις, συμβατές με την σύγχρονη αγορά εργασίας, που θα μπορούν να δίνουν στον απόφοιτο την ικανότητα να παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις της Πληροφορικής
ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
Αποτελεί μια επιλογή αιχμής εξαιτίας της εφαρμογής της σε ένα πλήθος συσκευών. Στόχος της είναι να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν επαρκείς δεξιότητες που αφορούν την επιδιόρθωση και συντήρηση εγκαταστάσεων ψύξης, αερισμού και κλιματισμού


μια Νέα Αρχή για τα Επάλ

Τη σχολική χρονιά 2021-22 στο σχολείο μας στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΝΑΕ "Ανακατασκευές σχολικού εξοπλισμού" με την καθοδήγηση του καθηγητή Δημήτρη Αθανασιάδη οι μαθητές μας κατάφεραν να ανακατασκευάσουν μεγάλο μέρος του σχολικού εξοπλισμού. Μπράβο σε όλους! Το έργο ολοκληρώθηκε με μια υπέροχη παρουσίαση και ένα πάρτυ για όλο το σχολείο!



μια Νέα Αρχή για τα Επάλ

5-11-2020

Το ΕΠΑΛ Νικήτης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στο πρόγραμμα ΜΝΑΕ, Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ . Το πρόγραμμα αυτό εκπονήθηκε από το σχολείο μας τη σχολική χρονιά 2019-2020 με τίτλο «Το όλον είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του» και ενέπλεξε 5 καθηγητές και 74 μαθητές σε πλήθος δραστηριοτήτων με απώτερο στόχο οι μαθητές ,μέσα από την εμπλοκή τους σε προσεκτικά σχεδιασμένες δράσεις, να αναπτυχθούν γνωστικά, συναισθηματικά και κοινωνικά. Η υπεύθυνη για το έργο καθηγήτρια Σκολίδου Κανέλλα ΠΕ80 ανέλαβε οργανωτικό ρόλο και συντόνισε με μεγάλη επιτυχία τις υποδράσεις του έργου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν παρά τις δυσμενείς συνθήκες της περσινής χρονιάς, με τη συμβολή των μαθητών και των καθηγητών.

Οι υποδράσεις του έργου τελικά οδήγησαν σε ποικίλα ενδιαφέροντα αποτελέσματα:

  • Επεκτάθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα της επιχείρησης «Fysis ‘aim» με την παραγωγή εκπαιδευτικών παιχνιδιών και μικρών τσαντών ταξιδιού από βιοδιασπώμενα υλικά με οικολογικά μηνύματα.
  • Δημιουργήθηκε χάρτης με πολιτιστικό μονοπάτι στο παλιό χωριό της Νικήτης
  • Δημιουργήθηκε παρουσίαση για τα πέτρινα μονοπάτια στην Ήπειρο, αφού προηγήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη σε αυτά.

Τα αποτελέσματα των υποδράσεων γνωστοποιήθηκαν στην τοπική κοινωνία και στην εκπαιδευτική κοινότητα με αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , στην πλατφόρμα του ΜΝΑΕ. Κυρίως όμως γνωστοποιήθηκαν από τους μαθητές μας που εργάστηκαν, έμαθαν και ευχαριστήθηκαν από το σύνολο των δραστηριοτήτων.

Παραγόμενο Υλικό

ΥΠΟΔΡΑΣΗ 1 ΥΠΟΔΡΑΣΗ 2 ΥΠΟΔΡΑΣΗ 3 ΥΠΟΔΡΑΣΗ 4


ΣΕΠ

Ο Σχολικός και Επαγγελματικός Προσανατολισμός έχει ως βασικό σκοπό να παρέχει τις βασικές κατευθύνσεις όσον αφορά τις σπουδές και την επαγγελματική σταδιοδρομία του μαθητή. Παράλληλα προσπαθεί να αναδείξει τις δεξιότητες του και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητα του που θα τον βοηθήσουν στην επαγγελματική του πορεία.

Δημοφιλή

To 2012-2013 με την εφαρμογή του Νέου Λυκείου το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αναπροσαρμογή του προγράμματος σπουδών των ειδικοτήτων των τομέων. Έτσι από το σχολικό έτος 2014-2015 στο ΕΠΑΛ Νικήτης λειτουργούν οι παρακάτω ειδικότητες:

Επικοινωνία

Το Σχολείο μας βρίσκεται 700m ανατολικά απο το κέντρο της Νικήτης και πολύ κοντα στο δρόμο προς Ν. Μαρμαρά και Άγιο Νικόλαο.

Διεύθυνση: Νικήτη Σιθωνίας, 63088 Χαλκιδική
Τηλέφωνο: 2375023733
FAX: 2375023733
E-mail: 1epal-nikit@sch.gr